Pizza foto website Maart 2015 287x212px

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten
Voor het deeg:
- 75 ml handwarm water
- 1/4 zakje instant gistkorrels (of 7,5 verse gist)
- 1,2 theelepel suiker
- 125 gram pizzabloem
- 1/2 theelepel zout
- 1,5 eetlepel olijfolie

Als topping:
- 1,5 dl tomatensaus
- 1 fles Wijndragers Peppadew™dressing
- 100 gram groene olijven
- 125 gram tonijn uit blik
- 1/2 rode ui

Voor het serveren:
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 1 pot Wijndragers Knoflookmayonaise
- Olijfolie
- Rucola
- Basilicumblaadjes
- Peper en zout

Licht pittige pizza "Tonno" met knoflookmayonaise

Bereiding
Doe de gist in een kommetje en los de gist met suiker op in een 1/4 deciliter van het water. Roer het mengsel glad. Meng de bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Schenk de olie en de rest van het water erbij.
Meng het pizzadeeg met de hand tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat. Neem het pizzadeeg uit de kom en kneed het op een met boem bestoven ondergrond. Rol het pizzadeeg met één hand zodat er een korte rol ontstaat.
Draai het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel. Herhaal dit tot het pizzadeeg soepel en elastisch is (ongeveer 10 minuten).
Laat het pizzadeeg nu 2 uur rusten in de koelkast.

Snijd ondertussen de olijven door de helft, de ui in halve ringen, was de rucola en breek de tonijn in kleine stukjes. Doe de Wijndragers knoflookmayonaise in een spuitzak met een klein (5mm Ø) rond spuitmondje.

Rol het deeg rond uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm tot er een ronde dunne plak deeg onstaat van ongeveer 20 cm Ø. Smeer het deeg in met de tomatensaus en besprenkel met de Peppadew™ Dressing, ongeveer 1 cm van de rand niet besmeren. Verdeel de olijven, uien en tonijn gelijkmatig over de saus.
Bak de pizza gedurende 10 tot 12 minuten goudbruin in een voorverwarmde over op 200ºC.

Haal de pizza uit de over en besprenkel deze met olijfolie, smeer ook de korst van de pizza in met olijfolie. Rasp de Parmezaanse kaas over de pizza en spuit willekeurige kleine dotjes knoflookmayonaise op de pizza. Garneer het geheel met een paar blaadjes rucola en basilicumblad.